Voeding

Algemeen

Voeding is een belangrijk aspect in de gezondheid van uw dier. Bij het gezonde dier zijn er verscheidene keuzes in kwaliteit en samenstelling. Voor algemene informatie met belangrijke tips kunt u de volgende link raadplegen:

Algemene informatie voeding hond

Voor gezonde dieren en dieren die behoefte hebben aan een aangepast dieet, door bijv. een onderliggend ziektebeeld, hebben wij op de praktijk een uitgebreid assortiment aan verscheidene types voer van Virbac.

HPM Virbac

Dit HPM Virbac voer bestaat uit een hoger gehalte aan dierlijke eiwitten en een lager gehalte aan koolhydraten, wat aansluit op de natuurlijke behoefte van uw dier. In de onderstaande tabellen is dit grafisch weergeven. De stippellijnen weergeven de natuurlijke behoefte die onze carnivoren huisdieren prefereren.

  • Minder koolhydraten

Een lager gehalte aan koolhydraten (zoals mais, tarwe of gluten) zorgt voor minder risico op obesitas, waarbij de kans suikerziekte en artrose afneemt. Door minder koolhydraten en meer eiwitten ontstaat er ook sneller een verzadigingsgevoel, met als gevolg dat uw dier minder snel opnieuw om eten zal vragen.

  • Meer dierlijke eiwitten

Het hogere gehalte aan dierlijke eiwitten kan bij sommige individuen ook lijden tot een betere vachtkwaliteit, aangezien die meer zwavelverbindingen bevatten. Daarnaast bevatten dierlijke eiwitten ook meer essentiële aminozuren dan plantaardige aminozuren.
Het Virbac voer is ook allergeenarm, doordat er geen eiwitten van runderen gebruikt worden die vaak aan de basis liggen van voedselallergieën.

  • Andere voordelen

Indien u vragen heeft over het voer en/of welke varianten wij op voorraad hebben, kunt u bellen naar de praktijk (0544-481366) waar de assistentes u verder zullen helpen.

Disclaimer | Algemene voorwaarden 
© Dierenartsenpraktijk Beltrum